Εκδήλωση για τη γενοκτονία των ποντίων στο σχολείο μας

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο σχολειό μας η εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Με πρωτοστάτη την διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ελευθερία Σιωπη οργανώθηκε η εκδήλωση που σκοπό και στόχο είχε την ανάδειξη του θέματος της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων. Όπως δήλωσε η ίδια η εκδήλωση «ήταν ένα μάθημα ιστορίας έξω από την τάξη και ταυτόχρονα ένα μνημόσυνο που οφείλουμε να κάνουμε για να αποδίδουμε σεβασμό στους προγόνους μας» .

Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων , ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης , ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Γιάννης Σίγουρος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ Αλληλεγγύης Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

Μαθητές του Δ1 του σχολείου μας παρουσίασαν ποιήματα και ζωγραφιές εμπνευσμένα από την γενοκτονία, ενώ παρουσιαστήκαν και τραγούδια και χοροί με την συνοδεία λύρας από τις αδελφές Μαρίας και Ελένης Αποστολίδη. Επίσης την εκδήλωση πλαισίωσαν αφηγήσεις προσωπικών ιστοριών μεταξύ των οποίων και του συγγραφέα Γιάννη Αμαραντίδη. Ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα έως την γενοκτονία έκανε η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου κ. Χρύσα Μαυρίδου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια και χορούς στον προαύλιο χώρο του σχολείου με την συνοδεία των δυο λυράρηδων του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής, Γιώργου Κουσκουρίδη και Κωνσταντίνου Αρβανιτίδη.

Παρουσίαση με τις εργασίες των παιδιών

Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΣ