Ήρθαν και φέτος τα “Χελιδονίσματα” στο 10ο

Τα «Χελιδονίσματα» είναι αγαπημένο δρώμενο των παιδιών.  Σχεδιάζουν και κόβουν χελιδόνια, λουλούδια,  φτιάχνουν  και φορούν βραχιολάκια  «Μάρτες» αλλά κυρίως τραγουδούν τα ανοιξιάτικα κάλαντα τα «Χελιδονίσματα».

Το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Τα «Χελιδονίσματα» δεν θα ακουστούν από πομπή παιδιών στους δρόμους της πόλης. Μαθητές από σχολεία της πόλης δεν θα τραγουδήσουν «Ήλθε, ήλθε χελιδόνα…».  Όμως οι μαθητές του Γ2 του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους, Σταυρούλα Εμμανουηλίδου, είπαν τα κάλαντα. Ο μουσικός Χρήστος Χατζόπουλος  που έγραψε τη μουσική για τα  «Χελιδονίσματα» τους συνόδεψε με το ούτι του κι ελπίζουμε το τραγούδι τους να φέρει  χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους.

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ»

Αυτό είναι το μήνυμα για τα ¨Χελιδονίσματα 2021».

Το χαμόγελο των παιδιών δεν κρύβεται, φαίνεται στα μάτια, στη στάση του σώματος, στο ανάλαφρο βήμα, στις χαρούμενες φωνές στο παιχνίδι. Καμιά μάσκα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύβει το χαμόγελό τους, την αισιοδοξία μας ότι το μέλλον θα είναι αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί και κάθε ενήλικα που δεν αποθαρρύνεται παρά τις αντιξοότητες της εποχής. Γι΄αυτό σήμερα γελάμε και χαιρόμαστε. Τραγουδώντας καλωσορίζουμε την άνοιξη.