Δράσεις για την Ορθόδοξη Γιορτή της Μητέρας

Β1

Με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας στις 2 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Β1 με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Τσακίρη Νόπη τίμησαν την ημέρα αυτή μαθαίνοντας τη σημασία της. Η Υπαπαντή είναι προσφορά του Ιησού Χριστού στο ναό από τη μητέρα του την Παναγία, σαράντα μέρες μετά τη γέννα. Την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας την έχει ορίσει ως γιορτή της μητέρας και στους ναούς ψάλλονται ύμνοι προς τιμή της Παναγίας. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!!


Β2


Β3

2 Φεβρουαρίου :Υπαπαντή – Η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας

Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της έλευσης του μικρού Χριστού από τους γονείς του στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών. Γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός).

 Η Υπαπαντή του Κυρίου είναι μία από τις 12 μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Αυτή η τόσο σημαντική ημέρα για το ζεύγος μητέρας- παιδιού καθώς και η στήριξη της Παναγίας Μάνας σε όσες μητέρες επικαλούνται την Χάρη Της, δικαιολογούν τον εορτασμό και την τιμή της Μητέρας κατά την Υπαπαντή, δηλαδή τον Σαραντισμό του ίδιου του Βρέφους Ιησού.

Τιμώντας και εμείς σήμερα αυτήν την ημέρα δώσαμε στις μανούλες μας από μία ανθοδέσμη και φτιάξαμε σελιδοδείκτες για το βιβλίο μας.


Δ3

Η Υπαπαντή του Κυρίου -Η ορθόδοξη γιορτή της μητέρας
Μάνα, Μητέρα, Μαμά… Μία λέξη, αμέτρητα τα συναισθήματα!
Σήμερα τιμάμε τη μητέρα όλων , την Παναγία αλλά και όλες τις
μητέρες της γης!
Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης ετοίμασαν μία ξεχωριστή ανθοδέσμη
για τις μανούλες τους και έφτιαξαν έναν όμορφο πίνακα με λουλούδια
γι’ αυτές.

ΥΠΑΠΑΝΤΗ-pdf

ΣΤ2

Μαμά σ’ αγαπώ γιατί….

Η Υπαπαντή του κυρίου είναι μέρα γιορτής, αφιερωμένη στη Μητέρα. Τη Μητέρα που αναλαμβάνει με το νέο άνθρωπο, την πρόοδο και την αναμόρφωση της ανθρωπότητας. Έτσι και οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 γιόρτασαν αυτή τη μέρα, φτιάχνοντας κάρτες, μέσα στις οποίες έγραψαν τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους αγαπάμε τη μητέρα μας.