Δράση Δεντροφύτευση και Γνωριμία με Βασικές Αρχές της Γεωπονίας

Την Τρίτη 21/3/23, Παγκόσμια Ημέρα Γεωπονίας, η Στ΄ Τάξη του σχολείου μας συμμετείχε σε πρόγραμμα δεντροφύτευσης σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ροδόπης.

Η δράση περιλάμβανε τη φύτευση αρωματικών φυτών (λεβάντες, δεντρολίβανα) σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του αυλείου χώρου του 1 ου  ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Παράλληλα οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της Γεωπόνου του ΕΠΑΛ, κας Σοφίας Σακελλάρη, ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με τις πρακτικές της αειφόρου
καλλιέργειας (περμακουλτούρας), έμαθαν για την παρασκευή και χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ), το κομπόστ, την παραγωγή παραδοσιακών, βιολογικών τροφίμων, τον θρυμματιστή, τον σπορέα και άλλα εργαλεία βιολογικής καλλιέργειας, την αμειψισπορά, αλλά και το πώς θα λειτουργεί  το «έξυπνο θερμοκήπιο», που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται κοντά στο Εργαστήριο Γεωπονίας του 1 ου  ΕΠΑΛ.

Ήταν η απαρχή μίας συνεργασίας που θα συνεχιστεί επ’ ωφελεία όλων μας, πάνω σε έναν ζωτικής σημασίας τομέα για το μέλλον του τόπου.

Είπαν για Εμάς:

Εθελοντική δενδροφύτευση από μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Πηγή: Χρόνος.gr