Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ποταμό Νέστο

Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της Γαλάνης Ξάνθης κοντά στο Δέλτα του Νέστου με την συμμετοχή   της  Ε΄  και ΣΤ΄  τάξης του σχολείου μας.  Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι και οι γυμναστές του σχολείου. 

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, ενημερώθηκαν για  την χρησιμότητα του δάσους καθώς και του ποταμού. Επίσης πραγματοποίησαν διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία σε ένα υπέροχο μονοπάτι μοναδικής ομορφιάς στις όχθες  του ποταμού.  Στην διαδρομή συνάντησαν τις σήραγγες  που δημιουργήθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα  προκειμένου να περάσει ο σιδηρόδρομος και να ενώσει την Ανατολή με την Δύση.  

Ακόμα απόλαυσαν μια διαδρομή με βάρκα στον ποταμό παρατηρώντας τις σπηλιές στα βράχια, τις αμμώδεις παραλίες  και τα άγρια ζώα που ζουν στο αισθητικό δάσος του Νέστου. Τέλος τόλμησαν να πραγματοποιήσουν εναέριο πέρασμα του ποταμού μέσα από το πυκνό δάσος της περιοχής, με την καθοδήγηση έμπειρων συνοδών και έχοντας πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό.  Μέσα από όλες αυτές τiς δράσεις οι μαθητές μας ήρθαν σε άμεση επαφή με την φύση  και έμαθαν αφενός πως να την προστατεύουν  και αφετέρου πως  να την απολαμβάνουν με ασφάλεια και δημιουργικότητα. Ελπίζουμε αυτή η εμπειρία να τους συνοδεύσει και στην ενήλικη ζωή τους.