Επιτυχής Συμμετοχή στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΚΠΕ Μαρωνείας

Την Τρίτη 9-4-2024 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μαρωνείας φιλοξένησε με επιτυχία ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι τάξεις ΣΤ1 και ΣΤ3. Το πρόγραμμα εστίασε στην εκμάθηση ευρωπαϊκών μονοπατιών και στη χρήση χάρτη και πυξίδας για την περιήγηση στο περιβάλλον.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την εμπειρία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Αρχικά, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν για τη χρήση ευρωπαϊκών μονοπατιών και πώς να προσανατολιστούν χρησιμοποιώντας ένα χάρτη και μια πυξίδα. Στη συνέχεια, μετέβηκαν στον παραδοσιακό οικισμό της Μαρώνειας, όπου συνεχίστηκε η εκδήλωση με τη μορφή παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού.

Οι μαθητές, ακολουθώντας διάφορα μονοπάτια με τη βοήθεια πυξίδας και χάρτη, ανακάλυψαν τον παραδοσιακό οικισμό της Μαρώνειας και έμαθαν πώς μπορούν να προσανατολιστούν ακόμα και σε ανώδυνες συνθήκες, έχοντας ένα χάρτη και μία πυξίδα.

Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτό το πρόγραμμα προσέθεσε μια εκπαιδευτική και περιβαλλοντική διάσταση στην εκπαιδευτική πορεία τους.