«Μουσική με το Tablet» Ένα Καινοτόμο Μάθημα με το Kahoot

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα tablet που παρέχει το σχολείο μας και να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό διαδραστικό και ομαδοσυνεργατικό μάθημα μουσικής.

Το μάθημα «Μουσική με Tablet» αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο διδασκαλίας με τη χρήση της εφαρμογής Kahoot να αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση στη διδασκαλία της μουσικής μέσω της χρήσης τεχνολογικών εργαλείων. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία μάθησης με μια διασκεδαστική και διαδραστική προσέγγιση υπό τη μορφή παιχνιδιού.

Με τη βοήθεια του Kahoot, δημιουργήθηκαν κουίζ τα οποία οι μαθητές απάντησαν  σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσω των tablet τους σε ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, η μάθηση γίνεται πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται άμεση ανατροφοδότηση και αξιολόγηση των γνώσεων των μαθητών.

Το παιχνίδι με τις ερωτήσεις διαμορφώνεται ανάλογα τη τάξη και το υλικό που έχει διδαχθεί μέχρι τώρα όπως ακόμα και σε θέματα τα οποία η ανακαλυπτική μάθηση ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η κατανόηση των βασικών μουσικών εννοιών θεωρίας, ιστορίας, οργανογνωσίας μέσα από δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός
Παράσχου Γεώργιος ΠΕ. 79.01